همه چیز درباره توده گوش
همه چیز درباره توده گوش
کلستئاتوم نوعی توده خوش خیم گوش است که از تجمع سلول های مرده بر روی هم ایجاد می شود. این سلول های مرده کم کم زیاد می شوند و یک توده را تشکل میدهند که سبب آسیب به استخوانچه های گوش می شود و به دنبال این آسیب عدم تعادل، افت عملکرد ماهیچه و افت شنوایی ایجاد می شود. به رشد بی رویه، غیرطبیعی و غیر سرطانی سلول های پوست در قسمت گوش میانی و پشت پرده گوش کلستئاتوم گفته می شود. کلستئاتوم علاوه بر مادر زادی بودن می تواند بر اثر عفونت های مداوم بخش میانی گوش نیز بوجود بیاید.
علل ایجاد توده گوش یا کلستئاتوم:
علل مختلف اکتسابی یا وراثتی در ایجاد توده گوش مؤثر است. عفونت گوش، اختلال در عملکرد شیپور استاش و عوامل مادرزادی از جمله عواملی هستند که در بروز این اختلال مؤثر اند.
نشانه های کلستئاتوم:
– وزوز گوش
– درد در ناحیه گوش
– ترشحات همراه با بوی بد
– ضعیف شدن ناحیه راست و یا چپ گوش
– احساس پرشدگی گوش
– احساس منگی
– عفونت گوش میانی
– عدم درمان این بیماری سبب می شود که توده به بخش های دیگر سرایت کند و عدم تعادل در فرد ایجاد شود. در نهایت عفونت گوش میانی و حتی مننژیت یا عفونت در مغز حاصل می شود.
درمان توده گوش:
در صورت تشخیص وجود کیست توسط متخصص، آنتی بیوتیک و قطره مخصوص گوش برای کاهش التهاب تجویز می شود.
بیمار تحت بیهوشی کامل طی دو تا سه ساعت مورد جراحی قرار می گیرد. در این جراحی کیست برداشته می شود و قسمت های آسیب دیده گوش نیز ترمیم می شود. اگر استخوانچه گوش شکسته باشد یک عمل دیگر انجام می شود تا استخوان ها ترمیم گردند.