• تهران، خيابان شهيد بهشتی، خيابان قائم مقام فراهانی، كوچه ميرزا حسنی، شماره 24

  • ورود کاربران
  • 9821-42515

انتروپیون چیست؟

انتروپیون چیست؟

انتروپیون (برگشتگی پلک به داخل) به عارضه‌ای گفته می‌شود که پلک به داخل برمی‌گردد و پوست و مژه‌ها به سطح چشم کشیده می‌شود. نتیجه این سایش تحریک و ناراحتی چشم است. پلک در بعضی موارد تمام مدت به داخل برگشته است و در باقی موارد فقط پس از چشمک زدن یا فشار دادن پلک به داخل برمی‌گردد. برگشتگی پلک به داخل در میان سالمندان شیوع بالاتری دارد و معمولاً فقط پلک پایین را درگیر می‌کند.
اشک مصنوعی و کرم چرب کننده چشم علائم برگشتگی پلک به داخل را کاهش می‌دهند. اما معمولاً جراحی باید برای اصلاح کامل عارضه انجام شود. اگر برگشتگی پلک به داخل درمان نشود، پوشش شفاف بخش جلویی چشم (قرنیه) آسیب می‌بیند، چشم عفونت می‌کند و دید کاهش می‌یابد.

علائم شایع انتروپیون:

– احساس وجود جسم خارجی در چشم

– قرمزی چشم

– احساس درد یا ملتهب شدن چشم

– حساسیت به نور و باد

– ریزش اشک شدید چشم

– ترشح مخاط و پوسته پوسته شدن

– کم‌بینایی

چنانچه برگشتگی پلک به داخل تشخیص داده شده باشد و علائم زیر نیز بروز یابد، باید به سرعت به پزشک مراجعه کرد:

 

– افزایش سریع قرمزی چشم

– درد

– حساسیت به نور

– کاهش دید

 

موارد فوق نشانه‌ها و علائم آسیب دیدگی قرنیه چشم است و بینایی را به خطر می‌اندازد. اگر دائماً احساس می‌کنید که چیزی در چشم‌تان وجود دارد یا متوجه شدید که بعضی از مژه‌هایتان به سمت داخل چشم برگشته است، حتماً به چشم پزشک مراجعه کنید. اگر به موقع برای درمان برگشتگی پلک به داخل اقدام نکنید، ممکن است آسیبی دائمی به چشم وارد شود.

علل ایجاد انتروپیون:

از علل برگشتگی پلک به داخل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

– ضعف عضلانی:  عضله‌های زیر چشم به موازات بالا رفتن سن ضعیف و تاندون‌ها کشیده می‌شوند. ضعف عضلانی شایع‌ترین علت برگشتگی پلک به داخل است.

– اسکار یا جراحی‌های قبلی:پوستی که در اثر سوختگی با مواد شیمیایی، آسیب دیدگی یا جراحی زخم می‌شود و جای زخم روی آن باقی می‌ماند، انحنای طبیعی پلک را از بین می‌برد.

– عفونت چشم: عفونت چشم که موسوم به تراخم است باعث اسکار داخل پلک می‌شود و به برگشتگی پلک به داخل و حتی نابینایی می‌انجامد.

– التهاب: تحریک چشم در اثر خشکی یا التهاب آن باعث می‌شود که بیمار پلک‌ها را برای تسکین علائم بمالد و یا به شدت فشار دهد. این کار به گرفتگی یا اسپاسم عضله‌های پلک و برگشتن لبه پلک به سمت داخل و روی قرنیه منجر می‌شود که به بیماری انتروپیون اسپاستیک موسوم است.

– مشکلات رشدی:اگر بیماری انتروپیون مادرزادی باشد، احتمال دارد چین اضافی پوست روی پلک علت به داخل برگشتن مژگان باشد.