• تهران، خيابان شهيد بهشتی، خيابان قائم مقام فراهانی، كوچه ميرزا حسنی، شماره 24

  • ورود کاربران
  • 9821-42515

جراحی پولیپ بینی

همه چیز درباره جراحی پولیپ بینی:

پولیپ‌های بینی، به توده‌های نرمی گفته می‌شود که در مجاری بینی و سینوس‌ها رشد می‌کنند. این توده‌ها، بدون درد و غیر سرطانی هستند. آسم، عفونت‌های مکرر، آلرژی، حساسیت دارویی و یا اختلالات سیستم ایمنی را می‌توان عوامل اصلی ایجاد کننده‌ی پولیپ بینی دانست. پولیپ‌های کوچک مشکلی را برای فرد ایجاد نمی‌کنند اما اگر ابعاد و اندازه‌ی آن‌ها بزرگ باشد، می‌توانند باعث برای فرد مبتلا شوند. مشکلاتی نظیر کاهش حس بویایی، سختی در نفس کشیدن و عفونت از جمله از این مشکلات هستند.

جراحی پولیپ بینی:

جراحی پولیپ بینی به دو روش زیر قابل انجام است:

 

  • روش جراحی پولیپکتومی:

این روش جراحی به عنوان متداول‌ترین روش جراحی پولیپ و انحراف بینی شناخته می‌شود. در این روش بسته به وضعیت بیمار و با تشخیص پزشک، عمل تحت شرایط بی حسی یا بیهوشی انجام میگیرد. پس از آماده کردن بیمار، پزشک متخصص یک دستگاه کوچک را داخل بینی فرد وارد کرده و با استفاده از مکش، پولیپ‌های بینی را از آن جدا می‌کند.

 

  • روش آندوسکوپی سینوسی:

این روش یکی دیگر از راه‌های جراحی برای از بین بردن پولیپ‌ها میباشد. از روش آندوسکوپی سینوسی هنگامی استفاده می‌شود که ابعاد پولیپ‌ها بزرگ باشند و نتوان با مکش آن‌ها را جدا کرد. در روش آندوسکوپی سینوسی، پس از آماده سازی بیمار، پزشک یک لوله باریک و نازک را وارد بینی بیمار می‌کند. یک دوربین کوچک در داخل لوله قرار دارد که پزشک از آن برای پیدا کردن پولیپ‌ها و از بین بردن آن‌ها استفاده می‌کند. پس از خارج کردن پولیپ‌ها برای جلوگیری از برگشت دوباره آن‌ها، دماغ بیمار با اسپری بینی یا آب نمک شست و شو داده می‌شود. این کار باعث کاهش التهاب بینی نیز می‌شود.

مراقبت‌های بعد از جراحی پولیپ بینی:

– خودداری از قرارگیری در مناطق گردوغبار

– پرهیز از مصرف هرگونه دخانیات به خصوص سیگار به مدت ۲ هفته پس از عمل

– امتناع از نوشیدن، نوشیدنی‌های گرم همانند چای و قهوه به مدت ۲ هفته

– مصرف مسکن‌های تجویز شده به منظور تسکین درد بعد از عمل

– اجتناب از انجام حرکات ورزشی و فعالیت‌های سنگین تا یک ماه پس از عمل

– عدم رانندگی به مدت حداقل ۱ هفته