جراحی وی تی گوش
همه چیز درباره جراحی VT گوش:
در این روش جراح متخصص، نوع بیماری گوش را به وسیله ی معاینه و انجام نوارگوش (ادیومتري)، تشخیص داده و درمان را شروع میکند. اگر مدت کمی از جمع شدن مایع در پشت پرده ي گوش بیمار گذشته باشد، درمان به صورت سرپایی انجام می شود ولی در مواردي که مدت زیادي از تجمع مایع گذشته و مایع غلیظ و چسبناك شده باشد و یا پرده ي گوش به سمت داخل کشیده شده باشد و این احتمال وجود داشته باشد که استخوانچه هاي گوش آسیب ببینند، در این صورت علاوه بر درمان طبی، به جراحی گذاشتن لوله VT همراه با بیهوشی عمومی نیاز است.
جراحی VT گوش چه مزیت هایی دارد؟
– احتمال ریسک عفونت های آینده گوش را بسیار کاهش میدهد.
– مشکلات ناشی از کاهش شنوایی ناشی از مایع میانی گوش را از بین میبرد.
– اختلالات گفتاری و تعادلی افراد را بهبود میبخشد.
– عفونت های مزمن گوش که باعث اختلال در خواب میشود را برطرف میکند.
جراح VT گوش چگونه انجام میشود؟
این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام میگیرد و پزشک از طریق مجرای گوش، پرده ی گوش را سوراخ کرده تا مایع آن خارج شده و در آن سوراخ وسیله اي بسیار کوچک و قرقره مانند قرار داده میشود که از طریق سوراخ وسط آن، هوا از کانال گوش به گوش میانی میرسد. عملکرد این وسیله به صورتی است که معمولاً چند ماه در گوش میماند و زمانی که مشکل گوش بیمار برطرف شد و پرده ي گوش شروع به ترمیم شدن کرد، قرقره از پرده جدا شده و داخل کانال گوش میافتد و سوراخ پرده گوش خود به خود بسته شده و مشکل گوش به طور کامل برطرف میشود.
در مواردی دیگر ممکن است بعد از بسته شدن سوراخ گوش، به تدریج برای بار دوم مایع در پشت پرده ي گوش جمع شود؛ در این زمان جراحی مجدد گوش نیاز است، اما این بار به جاي وسیله ي قرقره مانند، از لوله ي کوچکی استفاده میشود که انتهایش دو شاخه ي عمودي دارد و شبیه به حرف T انگلیسی است. نحوه ی قرار گیری این لوله به این صورت است که شاخه هاي این وسیله در سمت داخلی پرده قرار گرفته و خود لوله از راه سوراخ پرده از مجراي خارجی گوش بیرون می آید. بر خلاف وسیله ي قرقره اي شکل که خود به خود به داخل کانال گوش می افتد، دفع این لوله خود به خود انجام نمی شود و باید پس از اینکه پزشک اطمینان کامل پیدا کرد که مشکل شیپور استاش برطرف شده، با مراجعه به پزشک متخصص آن را به وسیله ي مخصوص از گوش بیمار خارج میکند.
کاندیدای مناسب عمل VT گوش چه افرادی هستند؟
– افرادی که درمان های دارویی و اولیه مانند آنتی بیوتیک ها برای آن ها پاسخگو نبوده است.
– افرادی که دچار کم شنوایی، وزوز گوش و صداهای اضافی در گوش خود هستند.
– بیمارانی که دچار درد پیشرونده در گوش، سرگیجه مکرر، احساس سنگینی در گوش و سر خود هستند.
– کسانی که دچار برخی از ناهنجاریهای مادرزادی در گوش (مانند ناهنجاریهای همراه با کام شکری یا سندروم داون) هستند.
– افرادی که دچار عفونت گوش میانی عودکننده و مکرر (بیش از سه بار عفونت در شش ماه یا بیش از 4 بار عفونت در 12 ماه) هستند.
– کودکانی که علاوه بر مشکلات گوش، دچار لوزه سوم نیز هستند.
جراحی میرنگوتومی با تمپانوستومی چه تفاوتی دارد؟
هر دو جراحی با هدف ایجاد شکاف و عبور در پرده گوش انجام می شود. مهم ترین تفاوت این دو روش در عملکرد جراح پس از ایجاد برش در پرده گوش میباشد.
اگر میزان عفونت گوش بسیار شدید باشد جراح برای باز نگه داشتن و تهویه و خروج بهتر مایعات از لوله تهویه یا VT استفاده میکند. قرار دادن این لوله در عمل تمپانوستومی انجام می شود.
در جراحی میرنگوتومی جراح تنها برش کوچکی در پرده گوش ایجاد میکند و پرده پس از آن با کمک وسیله خاصی باز نمی ماند تا خود به خود بهبود پیدا کند و به طور کلی در طی یک هفته تا ده روز ترمیم میشود.
زمان افتادن لوله های تهویه گوش
به طور معمول لوله های تهویه گوش پس از جراحی در حدود 4 تا 18 ماه درون پرده گوش باقی میمانند. در شرایط عادی، انتظار میرود که این لوله ها به صورت خود به خود و بدون نیاز به هر گونه دستکاری، از گوش خارج شوند. در برخی شرایط، گاهی ممکن است این لوله ها به صورت خود به خود از گوش خارج نشوند. در این موارد، گاهی نیاز است برای خارج کردن این لوله ها عمل جراحی انجام شود.
در بعضی شرایط دیگر ممکن است این لوله های تهویه گوش بسیار زودتر از زمان مورد انتظار از گوش خارج شوند. در این موارد مجددا برای بیمار لوله های وی تی گوش توسط پزشک کار گذاشته میشود. پزشک معالج بر اساس شرایط و وضعیت گوش هر بیمار، مدت زمان لازم برای ماندن وی تی گوش را تعیین میکند.
مهم ترین اقدامات قبل از انجام جراحی vt گوش چیست؟
– مصرف انواع مشروبات الکی و استعمال دخانیات از یک ماه قبل از انجام عمل ممنوع است.
– اگر حساسیت دارویی خاصی دارید، حتما پزشک خود را در جریان بگذارید.
– شب قبل از انجام جراحی، حتما دوش بگیرید.
– اگر جراحی شما به روش بیهوشی انجام میشود، حتما از 8 ساعت قبل از عمل ناشتا باشید.
– 2 الی 3 هفته قبل از انجام عمل، از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین ها خودداری کنید.
– در روز جراحی تمامی مدارک و پرونده های پزشکی خود را به همراه داشته باشید.
– حتما یک فرد در روز عمل برای همراهی با خود داشته باشید.
مراقبت های بعد از جراحی VT گوش:
– با دهان باز عطسه و سرفه کنید و از انجام حرکت شدید پرهیز نمایید.
– پس از هوشیاري کامل میتوانید مایعات مانند آب، چاي و آب کمپوت بنوشید و در صورت صلاحدید پزشک هیچ محدودیت غذایی بعد از این عمل وجود ندارد.
– از شنا کردن و ضربه زدن به گوش عمل شده جلوگیری شود.
– میتوانید با استفاده از مسواك نرم دندان هایتان را مسواك بزنید.
– به حالت نیمه نشسته یا به طرف گوشی که عمل نشده بخوابید تا ورم کمتري در گوش ایجاد شود.
– تامپون گوش معمولاً روز بعد از عمل خارج میشود. بعد از این مدت اگر گوش شما هر نوع ترشحی داشته باشد لازم است فوراً به پزشک خود مراجعه نمایید.
– حمام کردن بعد از عمل، به شرطی که به هیچ عنوان آب داخل گوش نرود بلامانع است.