اوربیتوتومی
جراحی اوربیتوتومی چیست ؟
اوربیتوتومی نوعی روش جراحی برای برداشتن تومورهای داخل و اطراف مدار چشم است. هدف اصلی اوربیتوتومی حفظ چشم بیمار و سلامت بینایی او، جلوگیری از گسترش تومورها و رهایی بیماران از علائم سرطان چشم است. بسته به جایی که تومور میتواند ایجاد شود، انواع مختلفی از جراحی اروبیتوتومی وجود دارد.
انواع اوربیتوتومی:
جانبی:
این جراحی تحت بیهوشی عمومی به پزشک امکان میدهد به پشت کره چشم برسد. جراح پس از ایجاد یک برش پوستی در امتداد حاشیه خارجی اوربیتال، دیواره استخوان را تشریح میکند. سپس اندامها برای تسهیل دسترسی به ناحیه رترو چشمی برداشته میشوند.
قدامی:
اوربیتوتومی ساده قدامی یکی از روشهای رایج جراحی از طریق حفره اوربیت است. این روش از طریق پوست و ملتحمه انجام میشود، امکان دسترسی به ضایعات کوچک قدامی یا ادامه بیوپسی را فراهم میکند. بیهوشی عمومی اغلب موردنیاز است، اما بیحسی موضعی با تزریق زیرجلدی یا زیر ملتحمه ممکن است برای بسیاری از ضایعات قدامی کافی باشد .
ترکیبی:
در صورت استفاده از روشهای متعدد، عمل جراحی بهعنوان اوربیتوتومی ترکیبی نامیده میشود. اوربیتوتومی بهطورکلی شامل یک عمل جراحی است که توسط آن چشم باز میشود و تومور خارج میشود.
علائم شایع تومورهای اربیت چشم:
– بیرونزدگی کره چشم (پروپتوز)
– افتادگی پلک
– درد
– کاهش دید
– دوبینی
– قرمزی و تورم
علل ایجاد تومور اربیت چیست؟
برخی از تومور اربیت هنگامی ایجاد میشوند که سرطان در قسمت دیگری از بدن به اربیت چشم گسترش مییابد. ملانوما (سرطان پوست) نیز ممکن است به اربیت چشم گسترش یابد.
اهداف جراحی تومور اربیت:
– جلوگیری از پیشرفت بیماری
– حفظ بینایی و حفظ سلامت چشم
– کاهش علائم تومور چشم و بازگرداندن سلامتی بیمار
بهبودی بعد از جراحی اوربیتوتومی:
زمان بهبودی بر اساس بیمار و نوع جراحی انجام شده خواهد بود. همانند میزان پیچیدگی عمل یا اندازه تومور جراحی شده، اما معمولاً تقریباً ۲ هفته طول میکشد تا به زندگی عادی برگردید، زیرا جراحی باعث کبودی و تورم میشود که از بین رفتن آن زمان میبرد. هفته اول پس از جراحی، بیمار باید انجام فعالیت های بسیار سخت را به حداقل برساند.