• تهران، خيابان شهيد بهشتی، خيابان قائم مقام فراهانی، كوچه ميرزا حسنی، شماره 24

  • ورود کاربران
  • 9821-42515

افتادگی پلک

افتادگی پلک:

افتادگی پلک هنگامی که تماسی با مردمک چشم نداشته باشد و در میدان بینایی اختلال ایجاد نکرده باشد نیازی به جراحی ندارد اما هنگامی که افتادگی پلک شدید باشد و بخشی یا تمامی مردمک را بپوشاند نیاز به درمان و جراحی دارد.

پلک‌ها حاصل شکل‌گیری دو چین بر روی نازک‌‌ترین پوست بدن هستند. پلک ها از چشم ها در برابر خشکی، ورود اجسام خارجی و فشار بیش‌ازحد محافظت می‌کنند و در هنگام خواب با توزیع یکنواخت اشک کمک می‌کنند تا چشم‌ها مرطوب بمانند.

اما گاهی ممکن است پلک‌ها شل و آویزان شوند. افتادگی پلک چشم که به آن پتوز، (بلفاروپتوز یا بلفاروپتوزیس) نیز گفته می‌شود، ممکن است به دلیل ژنتیک، ضربه، افزایش سن یا اختلالات پزشکی مختلف ایجاد شود.

این وضعیت درصورتی‌که یک چشم را تحت تأثیر قرار دهد، پتوز یک‌طرفه و هنگامی‌که بر هر دو چشم تأثیر بگذارد، پتوز دوطرفه نامیده می‌شود. در موارد شدیدتر این شرایط می‌تواند منجر به مشکلات بینایی، زیبایی و یا مشکلات سلامتی دیگر شود.

علل بروز افتادگی پلک:

شایع‌ترین علل بروز افتادگی پلک نازک شدن عضله‌ی پلک می‌باشد که معمولا بر اثر بالا رفتن سن اتفاق می‌افتد هرچند ممکن است این علت در جوانی هم دیده شود.

از دیگر دلایل ضعیف شدن این عضله میتوان به استفاده از لنزهای چشمی، مالش بیش از اندازه چشم‌ها، انواع جراحی های چشم، التهابات چشمی و … اشاره کرد.

روش های پیشگیری از افتادگی پلک:

– انجام ورزش های چشمی به برطرف شدن پف چشم، که باعث سنگینی پلک و فشار به عضلات پلک میشود، کمک میکند.

– داشتن رژیم غذایی مناسب که از تشدید پف چشم جلوگیری می کند.

– پرهیز از قرارگرفتن در مقابل نور مستقیم خورشید

– استفاده مداوم از کرم ضدآفتاب و عینک آفتابی و کلاه لبه دار

– کاهش استفاده از نورهای مصنوعی، کمتر استفاده کردن از موبایل و لپ تاپ خصوصا در شب

– پرهیز از مطالعه در نور کم.

عوارض افتادگی پلک:

افتادگی پلک ها علاوه بر مشکلات زیبایی که می‌تواند به وجود بیاورد منجر به مشکلات جسمی نیز می شود.

فرد مبتلا به افتادگی پلک اگر دچار تاری دید باشد برای دید بهتر مجبور میشود چشمان خود را جمع کند و به عضلات کناری چشم خود فشار بیاورد که این کار علاوه بر آسیب زدن به عضلات چشم منجر به چروک شدن پوست دور چشم نیز میشود.

همچنین فردی که بر اثر انسداد مسیر بینایی باید سر خود را به عقب ببرد و با این کار به مرور دچار کشیدگی عضلات گردنی می‌شود.