ماموپلاستی چیست ؟
ماموپلاستی چیست ؟
ماموپلاستی یک عمل جراحی زیبایی برای خانمها میباشد که به منظور تغییر حجم سینهها و زیباتر کردن آنها انجام میشود. هدف از انجام این عمل تنها زیبایی و تناسب اندام نیست، این عمل را میتوان با اهداف درمانی و به منظور تقارن در سینهها یا برطرف کردن درد گردن و شانهها انجام داد.
در بعضی موارد بزرگ بودن سینهها باعث اختلال در خواب یا انجام فعالیتهای روزانه و حرکتهای ورزشی میشود. به همین دلیل افراد تمایل دارند که سینههای خود را کوچکتر کنند. عمل ماموپلاستی میتواند به کمک بانوانی بیاید که به دلایل ظاهری، پزشکی یا روانی از حجم سینههای خود راضی نیستند و دوست دارند سینههایی خوشفرمتر و اندامی زیباتر داشته باشند.
مزایای عمل ماموپلاستی:
اصلیترین مزیت ماموپلاستی کوچک شدن سینهها و کاهش حجم آنها است، بهگونهای که شخص اندامی متناسبتر و زیباتر خواهد داشت. علاوه بر این ماموپلاستی باعث سفتتر شدن سینهها شده و آنها را جوانتر میکند. همچنین انجام این کار سینهها را بالا میکشد و نتایجی شبیه به لیفت سینه را نیز ایجاد خواهد کرد.
پس از این عمل سینههای شخص بسیار خوشفرمتر میشوند و با اندام و بدن او تناسب پیدا میکنند.با کاهش حجم سینهها درد و ناراحتی گردن و شانهها تا حد زیادی کاهش مییابد و شخص با خیال راحت میتواند به انجام فعالیتهای ورزشی بپردازد.
چه کسانی میتوانند ماموپلاستی را انجام دهند ؟
افراد زیادی هستند که از بزرگی سینهها و درد ناشی از آنها شکایت میکنند. معمولا سینههای بزرگ به گردن و شانه فشار زیادی وارد میکند و باعث ایجاد درد و ناراحتی در آنها میشود. بهعلاوه در فصلهای گرم سال تعرق ناحیه زیر سینه باعث عرقسوز شدن و ایجاد زخم در این ناحیه میشود.
انجام ماموپلاستی به چه کسانی توصیه نمیشود ؟
انجام ماموپلاستی برای همه افراد مفید نیست و ممکن است باعث به خطر افتادن سلامت عمومی فرد شود. به همین دلیل شخص باید قبل از عمل توسط پزشک متخصص معاینه شود. به طور کلی انجام ماموپلاستی برای افراد مبتلا به دیابت و بیماریهای خود ایمنی ممنوع است.
افرادی که دچار اختلال در انعقاد خون هستند یا ترمیم زخمهای آنها طولانی است، نمیتوانند از ماموپلاستی برای کوچک کردن سینههای خود استفاده کنند. انجام این عمل برای افرادی که اضافه وزن بسیار زیادی دارند یا در حال کاهش وزن هستند نیز مناسب نیست. همچنین افرادی که در سن رشد هستند و سینههای آنها هنوز به تکامل نرسیده، نمیتوانند از عمل ماموپلاستی استفاده کنند.
جراحی ماموپلاستی چگونه انجام میشود؟
عمل ماموپلاستی با بیهوشی عمومی انجام میشود. در این عمل، جراح ناحیه مورد نظر برای برش سینه را انتخاب کرده و پس از بیهوشی، براساس اندازه سینهها و بافت آن، الگوی مناسب برای ایجاد برش را انتخاب میکند. سپس بعد از آن، جراح بر اساس تکنیک انتخابی موردنظر و اهداف انجام جراحی ماموپلاستی، بافت و پوست های اضافی را برمیدارد و به اصلاح فرم سینه میپردازد.
انتخاب نوع عمل ماموپلاستی به چه عواملی بستگی دارد؟
انتخاب نوع جراحی ماموپلاستی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر است:
– اندازه و شکل فعلی سینه های بیمار
– هدف از انجام جراحی
– بررسی پرونده سلامت عمومی فرد
انواع عمل ماموپلاستی شامل چه روش هایی میباشد؟
بزرگ کردن سینه ها
در افرادی که سینه های کوچکی دارند به منظور بزرگ کردن سایز سینهها عمل جراحی پروتز سینه توسط پزشک انجام میشود که این روش با جراحی لیفت سینه همراه است. در شرایطی که فرد دچار مشکل عدم تقارن سینه نیز باشد با انجام عمل ماموپلاستی بزرگ کردن سینهها این مشکل برطرف میشود.
کوچک کردن سینه ها
در شرایطی که فرد به علت بزرگی سایز سینه ها دچار بروز مشکلاتی مانند درد گردن یا درد شانه ها میشود، انجام ماموپلاستی کوچک کردن سینه ها به رفع این مشکلات کمک میکند. در ماموپلاستی کوچک کردن سینهها، چربی اضافه، پوست و بافت غدهای سینه برداشته شده تا حجم سینهها کوچکتر شوند. این نوع روش در مردانی که مشکل بزرگی بیش از حد سینه (ژنیکوماستی) دارند نیز، قابل انجام است.
جراحی ترمیمی بازسازی سینه
در بانوانی که به دلیل ابتلا به سرطان سینه ناچار به انجام عمل ماستکتومی (برداشتن پستان) میشوند، انجام جراحی ترمیمی و بازسازی سینه راهی برای ایجاد فرم طبیعی سینهها در این بیماران پس از درمان میباشد.
عمل ماموپلاستی و جراحی پروتز سینه چه تفاوت هایی با هم دارند؟
ماموپلاستی روشی است که با هدف از بین بردن مشکلاتی مانند افتادگی نوک سینه، انواع برآمدگی های سینه و پوست شل و آویزان سینه ها انجام میشود. هدف اصلی این جراحی از بین بردن مشکلاتی که در سینه ها در اثر مواردی مانند حاملگی، شیردهی، افزایش وزن و افزایش سن ایجاد شده، میباشد.
در عمل ماموپلاستی چربی، بافت و پوست اضافی سینه ها برداشته شده و برای ظاهری بهتر و حفظ تقارن آن، نوک سینه به موقعیت بالاتری منتقل می شود.
کاندیدای عمل پروتز سینه افرادی هستند که از سایز و فرم سینه های خود ناراضی بوده و ممکن است سینه هایشان دچار عدم تقارن باشد. هدف اصلی این عمل افزایش حجم و فرم دهی سینه ها با کمک پروتز سینه بوده و ممکن است به منظور ظاهر بهتر، نوک سینه هم جابجا شده و بالاتر قرار بگیرد.
عوامل مختلفی مانند وراثت، کاهش وزن و یا عمل های برداشتن سینه ممکن است باعث سایز و فرم نامناسب سینه ها شده که این مشکلات به راحتی با جراحی پروتز سینه قابل حل می باشد.
مهم ترین نکات قبل از انجام جراحی ماموپلاستی کدام است؟
– قبل از عمل، انجام تمامی آزمایشات و عکسبرداری های لازم، ضروری است.
– از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی یک ماه قبل از انجام عمل ماموپلاستی، خودداری کنید.
– در شب قبل عمل استراحت کافی داشته باشید و حتما استحمام کنید.
– از مصرف داروهایی که منجر به اختلال در انعقاد خون می شوند مانند انواع داروهای آسپرین دار و داروهای ضد التهابی پرهیز نمایید.
– خوردن و نوشیدن هرگونه مواد غذایی از حداقل 8 ساعت قبل از انجام جراحی ممنوع است.
بعد از جراحی مامو پلاستی چه مراقبت هایی نیاز است؟
– از انجام هرگونه فعالیت های سنگین حداقل تا یک ماه پس از جراحی خودداری کنید.
– برای کاهش درد و بهبودی سریعتر، داروهای تجویز شده توسط پزشک را راس ساعت مصرف کنید.
– از هرگونه فشار آوردن و یا ماساژ دادن سینه ها پس از عمل پرهیز کنید.
– تا زمان بهبودی کامل استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی ممنوع است.
– به منظور کاهش درد و التهاب، پس از عمل به هنگام خوابیدن بهتر است به صورت طاق باز بخوابید.
– پوشیدن سوتین طبی که توسط پزشک برایتان تجویز شده، بسیار مهم و ضروری است.
– در این دوران مصرف هرگونه چربی و نمک را به حداقل برسانید و به جای آن از مایعات فراوان و غذاهای آبکی استفاده کنید.
– تا جایی که امکان دارد محل عمل را سرد نگه داشته و از قرار گرفتن در محیط های گرم خودداری نمایید.
– اگر در نواحی سینه که جراحی انجام دادید احساس خشکی میکنید، از کرم های آبرسان و مرطوب کننده استفاده نمایید.
انواع روش های کاهش درد و تورم پس از عمل ماموپلاستی کدام است؟
پس از عمل ماموپلاستی تورم، قرمزی و درد امری کاملا طبیعی است اما با هدف بهبودی سریعتر و کاهش درد و تورم راهکارهای زیر توصیه میشود:
– نوشیدن آب فراوان و مایعات به مقدار کافی
– استفاده از کمپرس یخ با نظر پزشک مربوطه
– استفاده به موقع از داروهای تجویز شده توسط پزشک
– کاهش میزان نمک مصرفی
– خودداری از پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان
همچنین به طورکلی پس از عمل از انجام کارهایی که موجب کاهش روند بهبودی میشوند خودداری کنید، برخی از این کارها شامل موارد زیر میباشد:
– خوابیدن بر روی شکم
– خم شدن و جابجایی های ناگهانی
– جابجا کردن، کشیدن و برداشتن اجسام
– انجام انواع فعالیتهای فیزیکی سنگین