• تهران، خيابان شهيد بهشتی، خيابان قائم مقام فراهانی، كوچه ميرزا حسنی، شماره 24

  • 9821-42515

جراحی ویترکتومی چیست؟

ویترکتومی یکی از جراحی های چشمی است که برای درمان برخی از اختلالات شبکیه و زجاجیه انجام میشود. شبکیه بافت حساس به نور است که در قسمت عقب کره چشم قرار دارد. زجاجیه ماده ای شفاف و ژله ای است که بخش میانی چشم را پر می کند. در جراحی ویترکتومی، زجاجیه تخلیه شده و چشم پزشک جای آن را با محلول مخصوصی جایگزین می کند.

کاندیدای عمل جراحی ویترکتومی:

– رتینوپاتی دیابتی (به ویژه اگر خونریزی و کشیدگی بر روی شبکیه وجود داشته باشد)

– برخی از موارد جداشدگی شبکیه

– عفونت بخش های داخلی کره چشم

– جراحت شدید چشم

– چروک شدگی ماکولا (ناحیه مرکزی شبکیه)

– مشاهده سوراخ در ماکولا

– بروز برخی اختلالات بعد از جراحی کاتاراکت

ویترکتومی چگونه انجام می شود؟

در جراحی ویترکتومی، تمام عفونت ها و خون های لخته شده از داخل کره چشم تخلیه شده و از این طریق سبب بهتر شدن تصویر و تثبیت بینایی می شود که بیمار می تواند تصاویر مورد نظر خود را با دقت و شفافیت بسیار بالایی مورد مشاهده قرار دهد. اگر جراحی ویترکتومی به موقع انجام نشود، ممکن است بافت های داخلی چشم آسیب جدی دیده و از این طریق سبب خارج شدن شبکیه از حالت نرمال خود شود.

ویترکتومی چگونه بینایی را بهبود می‌بخشد؟

جراحی ویترکتومی اغلب باعث بهبود بینایی یا تثبیت آن می‌شود. خون یا باقیمانده‌های ناشی از عفونت یا التهاب که ممکن است باعث انسداد یا محو شدن تصویر برای تمرکز بر روی شبکیه شود، توسط جراحی خارج می‌شود.

بافت آسیب دیده‌ای که ممکن است باعث جابجایی، چروک خوردگی یا از هم گسیختگی شبکیه شود، با جراحی ویترکتومی خارج می‌شود. در صورتی که شبکیه در محل اصلی خود نباشد، بینایی کاهش می‌یابد. با این روش، می‌توان جسم خارجی را که به دنبال ضربه در داخل چشم گیر افتاده است خارج کرد. در صورتی که این اجسام خارج نشوند، بینایی در اغلب موارد دچار آسیب می‌شود.