• تهران، خيابان شهيد بهشتی، خيابان قائم مقام فراهانی، كوچه ميرزا حسنی، شماره 24

  • ورود کاربران
  • 9821-42515

قوز قرنیه چیست؟

طبق تحقیقات انجام شده به طور کلی از هر ۲۰۰۰ نفر، یک نفر به قوز قرنیه مبتلا می‌شود. اگر بیماری در مراحل اولیه باشد می‌توان آن را با عینک و یا انواع لنز های تماسی درمان کرد، اما با افزایش سن و پیشرفت بیماری ممکن است برای درمان، نیاز به پیوند قرنیه برای فرد وجود داشته باشد.

در افرادی که مبتلا به بیماری قوزقرنیه هستند، انکسار و شکست نور هنگام ورود به چشم دچار مشکل شده و در نتیجه این امر باعث اختلال در بینایی فرد می شود. به طور کلی بروز این بیماری در افرادی که سابقه ژنتیکی دارند، بیشتر دیده می شود. تشخیص زود هنگام این بیماری از پیشرفت آن جلوگیری کرده و ممکن است فرد در سنین ابتدایی درگیر شدن با این بیماری، درمان شود.

 

 

قوز قرنیه چه علائمی دارد؟

  • تغییر ناگهانی بینایی در چشم
  • دوبینی
  • عدم توانایی رانندگی در شب
  • تاری دید چشم
  • انحراف دید
  • حساسیت به نور
  • تغییر مداوم شماره عینک

 

 

چه عواملی باعث ایجاد قوزقرنیه میشود؟

ژنتیک و سابقه خانوادگی

افرادی که سابقه ابتلا خانوادگی به قوز قرنیه را دارند و یا مبتلا به برخی از اختلالات سیستمیک و ناهنجاری‌های کروموزومی مانند سندروم داون هستند، خطر ابتلا به قوزقرنیه در این افراد بیشتر میباشد.

 

التهابات مزمن چشم

عوامل مختلفی مانند قرارگیری مداوم در معرض انواع محرک‌ها و آلرژی ها موجب تخریب بافت قرنیه میشود. در نتیجه ممکن است این مشکلات زمینه ابتلا به قوز قرنیه را برای فرد فراهم آورد.

 

مالش مداوم چشم

مالش مداوم چشم ها به مرور زمان باعث ایجاد بیماری قوزقرنیه میشود. در افرادی که سابقه ابتلا به قوزقرنیه را دارند، مالش مکرر چشم ها سرعت پیشرفت قوزقرنیه را بهبود میبخشد.

 

سن

به طور کلی بیماری قوز قرنیه در سنین نوجوانی ایجاد میشود، اما این بیماری ممکن است در دوران کودکی نیز بوجود بیاید. لازم به ذکر است که افراد بالای چهل سال هم می‌توانند به این بیماری دچار شوند، اما احتمال ابتلای آن بسیار کم است.

 

نژاد

طبق تحقیقات انجام شده افرادی که نژادشان سیاه‌پوست میباشد بیشتر از دیگر نژادها مستعد ابتلا به بیماری قوزقرنیه هستند.

 

 

روش های درمان قوز قرنیه:

تجویز عینک: اگر بیماری در مراحل اولیه باشد، تجویز عینک به بهبودی چشم ها کمک میکند.

تجویز لنز تماسی سخت: با پیشرفت بیماری و اگر با تجویز عینک بینایی اصلاح نگردد، پزشک لنزهای تماسی سخت تجویز خواهد کرد.

استفاده از اشعه ماوراء بنفش یا کراس لینکینگ: در این روش رشته‌های کلاژن قرنیه به وسیله اشعه ماورابنفش و با کمک ریبوفلاوین به هم متصل شده و باعث استحکام قرنیه می‌شوند.

استفاده از رینگ‌های داخل قرنیه‌ای: یکی دیگر از روش‌های درمانی که برای قوز قرنیه وجود دارد، استفاده از حلقه‌های داخل قرنیه است که در بعضی از قوزقرنیه های خفیف تا متوسط که لنز تماسی را نمی‌توانند تحمل کنند، کاربرد دارد. این حلقه‌ها باعث کاهش آستیگماتیسم نامنظم چشم‌ها شده و بینایی را اصلاح می‌کند.

پیوند قرنیه: در شرایطی که قوز قرنیه خیلی پیشرفت کند، دیگر استفاده از لنزهای تماسی و رینگ‌های داخل قرنیه تاثیری ندارد و باید عمل پیوند قرنیه صورت گیرد.

 

 

سوالات متداول

آیا قوز قرنیه باعث کوری میشود؟

به طور کلی بیماری قوز قرنیه باعث کوری نمی‌شود، اما اگر درمان به موقع صورت نگیرد باعث کاهش شدید بینایی، آستیگماتیسم نامنظم، تاری دید، نزدیک‌بینی، حساسیت شدید به نور میشود. باتوجه به اینکه این بیماری باعث ظاهر غیرطبیعی قرنیه شده به مرور زمان استفاده از لنزهای تماسی را برای فرد غیرممکن کند.

 

آیا قوز قرنیه باعث تغییر در ظاهر چشم فرد میشود؟

اگر بیماری در مراحل اولیه و ابتدایی باشد، تغییرات خاصی در ظاهر چشم ایجاد نمیکند اما با پیشرفت قوزقرنیه، نوک قرنیه برجسته تر شده به گونه ای که با چشم معمولی نیز قابل مشاهده میباشد.

 

آیا با قوز قرنیه می‌تواند عمل لازک انجام داد؟

در جراحی لازک با تغییر شکل قرنیه، بینایی و عیوب انکساری چشم اصلاح میشود. در این جراحی با تغییر شکل قرنیه، مقداری از بافت قرنیه برداشته می شود و قرنیه نازک می شود. قوز قرنیه یک بیماری پیشرونده است که در طی آن ضخامت قرنیه کاهش پیدا میکند. بنابراین عمل لازک برای افراد مبتلا به قوز قرنیه توصیه نمیشود.


شما هم نظر خود را در مورد این پست به ما بگوید