احمد والو چشم
گلوکوم (آب سیاه) چند نوع است؟
دو نوع گلوکوم وجود دارد: گلوکوم زاویه باز و گلوکوم زاویه بسته. اصطلاح “زاویه” به زاویه تخلیه چشم اشاره دارد که بر مایع خروجی از آن اثر می گذارد. اگر این مایع شفاف به زاویه تخلیه برسد، بنابراین این نوع گلوکوم زاویه باز است. این نوع گلوکوم بسیار آرام ایجاد می شود. اگر مایع نمی تواند به زاویه تخلیه نزدیک شود، نوع گلوکوم زاویه بسته است. این نوع گلوکوم ممکن است به طور ناگهانی اتفاق بیفتد و همراه با درد و از دست دادن سریع بینایی است. درمان گلوکوم، ترکیبی از انواع داروها و جراحی است. یکی از روش های درمان گلوکوم، جراحی احمد والو می باشد.
گلوکوم زاویه باز و زاویه بسته چشم چه علائمی دارد؟
در افرادی که مبتلا به گلوکوم هستند معمولا این بیماری بدون علائم است تا زمانی که بیمار به طرز چشمگیری بینایی خود را از دست می دهد.
برای افرادی که دچار گلوکوم زاویه بسته اند، برخی از علائم مانند موارد زیر دیده می شود:
- قرمزی و التهاب چشم ها
- در بعضی شرایط ممکن است بیمار حالت تهوع و استفراغ را تجربه کند.
- بروز مشکلات بینایی ناگهانی در نور کم
- درد و احساس فشار در چشم
- تاری دید
- دیدن هاله در اطراف منابع نور
برای گلوکوم زاویه باز:
- در برخی شرایط ممکن است بیمار دید تونلی را تجربه کند. (دیدی که در آن فرد نمی تواند به درستی جسم مورد نظرش را مشاهده کند مگر این که جسم در مرکز میدان دید قرار گیرد)
- از دست دادن دید جانبی
انواع گلوکوم (آب سیاه) کدام است؟
به طور کلی دو نوع گلوکوم وجود دارد: گلوکوم زاویه باز و گلوکوم زاویه بسته. گلوکوم زاویه باز به زاویه تخلیه چشم اشاره دارد که بر مایع خروجی از آن اثر می گذارد. اگر این مایع شفاف به زاویه تخلیه برسد، به این نوع گلوکوم زاویه باز میگویند. این نوع گلوکوم بسیار آرام ایجاد می شود و فرد ممکن است علائم آن را متوجه نشود.
در شرایطی که مایع نمی تواند به زاویه تخلیه نزدیک شود، نوع زاویه بسته است. این نوع گلوکوم ممکن است به طور ناگهانی اتفاق بیفتد و فرد ممکن است درد زیادی را تجربه کند که همراه با از دست دادن سریع بینایی است.
درمان آب سیاه به روش احمد والو چگونه انجام میشود؟
انتخاب روش های درمان آب سیاه بر اساس شدت و نوع بیماری برای هر فرد متفاوت است. یکی از روشهای متداول که با هدف کاهش فشار داخلی چشم و درمان آب سیاه (گلوکوم) انجام میشود، کارگذاری شانت چشمی میباشد. این وسیله از جنس سیلیکون و یا پلی پروپیلن بوده و به وسیله آن، مایع زلالیه از چشم خارج شده و به فضای زیر ملتحمه هدایت میگردد.
شانت از دو قسمت لوله و بدنه که به هم متصل میباشند، تشکیل شده است. قسمت لوله آن در داخل اتاق قدامی چشم کار گذاشته شده و قسمت بدنه آن نیز حدود ۱۰ میلیمتر عقبتر از قرنیه چشم و بین عضلات افقی و عمودی چشم به صلبیه چشم دوخته میشود.
مایع از اتاق قدامی چشم وارد لوله شانت شده و از طریق آن به بدنه شانت میرسد و در آنجا زیر ملتحمه تجمع مییابد. شانت، به عنوان یک سیستم تخلیه مصنوعی عمل کرده و از طریق یک برش کوچک در چشم قرار میگیرد تا فشار داخل چشم را کاهش دهد. مایع زلالیه در نهایت از طریق عروق خونی جذب میشود. این عمل معمولا با استفاده از بیهوشی عمومی انجام میگیرد و بیمار دردی را احساس نمیکند.
علائم بیماری گلوکوم آب سیاه چشم چیست؟
در بیشتر مواقع گلوکوم بدون علائم به وجود می آید تا زمانی که بیمار به طرز چشمگیری بینایی خود را از دست می دهد. برای گلوکوم زاویه بسته، برخی از علائم مانند موارد زیر دیده می شود:
– قرمزی چشم ها
– بیمار ممکن است تهوع و استفراغ را تجربه کند
– مشکلات بینایی ناگهانی در نور کم
– درد و احساس فشار در چشم
– دید تار
– وجود هاله منبع نور
– از دست دادن دید جانبی
احمد والو؛ یک روش جراحی آب سیاه چشم:
یک نوع روش جراحی وجود دارد که در آن، یک دستگاه به نام احمد والو، درون چشم قرار داده می شود. احمد والو شبیه به یک موس کامپیوتری با یک لوله می باشد. قسمت موس شکل آن روی سطح چشم و زیر قسمت ملتحمه قرار می گیرد. قسمت لوله ای آن در بخش جلویی چشم قرار می گیرد. احمد والو می تواند میزان جریان مایع چشم را محدود کرده و فشار چشم را کنترل کند.